Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ναυάγιο συνομιλιών - πάμε για εκλογές

Δυο ώρες κράτησε η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια χωρίς να υπάρξει συμφωνία για κυβέρνηση.Όλα δείχνουν ότι πάμε σε εκλογές και αύριο, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται στη 1 το μεσημέρι σύσκεψη για τον ορισμό υπερεσιακού πρωθυπουργού.Ενδεικτική του δραματικού χαρακτήρα της σύσκεψης ήταν η επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν πρέπει να βγούμε από τη σύσκεψη χωρίς κυβέρνηση.



Ευάγγελος Βενιζέλος  

 Σε δηλώσεις από το γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κ, Βενιζέλος είπε ότι «η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές μέσα σε λίγες ημέρες, υπό πολύ άσχημες συνθήκες» επειδή, όπως τόνισε «κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ το στιγμιαίο κομματικό τους συμφέρον». «Ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου μας είπε ότι δεν θέλει ξανά εκλογές ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας. Ζητήσαμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε και το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑρ να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδες στους Έλληνες» «Είναι καθήκον κάθε πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης. Επικράτησε αλαζονεία και τυχοδιωκτισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Η πατρίδα μπορεί να βρει το δρόμο της, θα αγωνιστούμε από μια βάση που είναι δυσμενής για το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπρεπε να πάμε εδώ, πηγαίνουμε καταναγκαστικά, ας πάμε για το καλύτερο και για όνομα του θεού ας μην πάμε προς το χειρότερο», είπε.

 Πάνος Καμμένος 

 Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Πάνος Καμμένος: «Προτείναμε συγκεκριμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού και την αρνήθηκαν»

 Φώτης Κουβέλης

 Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά την ομιλία του, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης. «Κατέθεσα για άλλη μια φορά πρόταση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Στην οικουμενική κυβέρνηση αναγκαίο ήταν να συμμετέχει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς η πρόταση δεν έγινε δεκτή» ανέφερε ο κ. Κουβέλης. «Δεν ετέθη η πρόταση κυβέρνησης από προσωπικότητες ή από τεχνοκράτες» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι ήταν δυνατό «προκειμένου να μην υπάρξει η προσφυγή της χώρας σε νέες εκλογές, κάτι που δεν έγινε δυνατό να γίνει».

 Πάνος Καμμένος 

 «Καταθέσαμε τις επτά θέσεις των ανεξάρτητων Ελλήνων» ανάφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα τα οποία όπως τόνισε «δυστυχώς δεν συζητήθηκαν». «Αναφερθήκαμε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην ανάγκη του αμέσου παγώματος των δεσμεύσεων του Μνημονίου και στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά με τη ρευστότητα», είπε. «Από την μεριά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση. Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε στα επτά σημεία εκτός από τη διαγραφή του χρέους», σημείωσε ο κ. Καμμένος. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όλες οι προτάσεις μποκαρίστηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που όπως υπογράμμισε «συνεχίζουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου». «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχοντας καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα λέγοντας πάντα αυτό το οποίο ισχύει για πάντα. Δεν θα αλλάξουμε τις απόψεις μας κάτω από καμία πίεση», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου