Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Βρετανική πρόκληση:o Μέγας Αλέξανδρος "Ντυνόταν Ελληνίδα θεά"!

Η μανία των Βρετανών να αποδείξουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ... gay ή ότι είχε απορρίψει τις ελληνικές παραδόσεις και είχε υιοθετήσει μέχρι και τον περσικό ενδυματολογικό κώδικα, ξεπερνάει πλέον την συχνή αναθεωρητική διάθεση ιστορικών προσωπικοτήτων που παρατηρείται εσχάτως στην κοινότητα των ιστορικών.
 Η νέα ανακάλυψη 2.400 χρόνια μετά τον θάνατό του είναι ότι ... ντυνόταν σαν αρχαία Ελληνίδα θεά, δηλαδή ολίγον "γυναικωτός" με τραβεστί αντιλήψεις!
 Μάλιστα το νέο μεγάλο "εύρημα" παρουσίασε απόψε σε ομιλία του ο καθηγητής Tony Spawforth στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
 Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου όπου ανακοινώνεται η αποψινή διάλεξη, ο καθηγητής Spawforth «χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, θα φτάσει σε συναρπαστικά συμπεράσματα για τη βασιλεία του Αλεξάνδρου και την ελεγχόμενη εσφαλμένη ανάγνωση της εικόνας του από σύγχρονους (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) εχθρούς του».
 Το εύρημα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ντυνόταν σαν αρχαία Ελληνίδα θεά, δεν είναι το πρώτο του Spawforth: Εκτός από παρενδυτικός, είχε γίνει και ... Πέρσης σε όλα του: Μέχρι και κυνήγι πήγαινε, ντυμένος όπως οι Πέρσες...


 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου